Ne zaupam več beauty blogerjem

Ne zaupam več beauty blogerjem

Javno mnenje je pomembno – razen če je plačano. Potem pa postane loterija. Zadnje čase opažam, da se vse več bralcev sprašuje ali je blogerjem še sploh moč zaupati. Moj odgovor je: da in ne… odvisno. Sama spremljam par blogerjev, katerim zaupam, saj jih spremljam že dolgo in vem kaj od njih pričakovati. Zaupam, da bodo dolgo in dobro preskusili izdelek, ter podali iskreno mnenje ne glede na to, ali je izdelek sponzoriran. Večini blogerjev zaupam tudi zaradi tega, ker se jim vidi, da so dobili kilometrino. Ko predstavljajo izdelek, govorijo ali o sestavinah in njihovih učinkovinah, efekt na koži, ki je značilen zanje in zakaj ta mešanica deluje. Ali pa govorijo o efektu, ki ga izdelek pusti na koži (npr. make-up), prepoznajo teksturo, pigmentiranost, mazljivost, ter predvidijo kako se bo obnašal na obrazu, že predno ga sploh preskusijo.

What I use... or do I?

Vprašanje, ki bi sledilo če bi se pogovarjali v živo: kako naj potem vem komu zaupati? Ne moreš. Vsaj zagotovo ne. Blogerja lahko izda npr. razmerje med koliko postov ima sponzoriranih in koliko ne. Veliko ti pove tudi, o čem govorijo nesponzorirani posti. Vseeno priporočam ,da ne greš na vrat na nos kupit izdelka, zato ker si ga prebrala na netu in je bloger/-ka rekel/-la, da je »najboljši do sedaj«, »vreden vsakega centa«, ipd. Preberi post. Ali ima konkretne razloge, zakaj priporoča produkt, ali ga samo hvali. Osebno imam raje, da mi nekdo konkretno pove kaj jim je ljubo in potem se vprašam, če je verjetno, da je izdelek tako v redu. Seveda tudi sama vedno preverim sestavine in njihovo dejansko moč na netu.

Very good cream but the worst micellar water for my skin.

Very good cream but the worst micellar water for my skin.

Naj te promo kode ne zavedejo. Njihov namen je približanje izdelka preko priporočila »prijatelja«, kot je to včasih bila kozmetika Avon, Tupperware izdelki… če se ne spomniš, (ti najprej ful zavidam mladost!) vprašaj mamo, ali pa poguglaj. Poglej tudi kako izdelek izgleda ter kako je pakiran. Verjetnost, da boš takoj po odprtju embalaže, izdelek vzela ven in embalažo vrgla stran je po moje kar velika. Nič ni narobe, če se nekdo potrudi, da je izdelek čim bolj všečen z raznimi dodatki. Ko pa je embalaža enkrat večja od izdelka v njej, pa izgleda kot da se proizvajalec preveč trudi.

Clean, simple and minimalistic packaging

Clean, simple and minimalistic packaging

Ko smo ravno pri tem… to je moj najljubši deodorant. Zapakiran je bil takole. Brez nekih objav in reklam, promo eventov ali kod. Zanj sem izvedela izključno preko prijateljice, ki mi ga je priporočila ko sem ji jamrala kako težko najdem dober deodorant, rekoč: »mogoče ti pomaga… poiskusi«.

Ampak… vsak bloger se lahko zmoti. Lahko da je izdelek na začetku super, potem pa čez čas enostavno ni več v redu. Je popolnoma normalna zadeva, ki se zgodi vsakomur, ki kupi karkoli. Pomaga, če zmanjšaš svoja pričakovanja… zaenkrat še ni tabletke, ki bi ti naredila kožo, da se sveti iz lune in telo, odporno na rejenje. Ne glede na to kako močno si želimo.

Love yourself!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *